Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Лечение на топлинен обрив

Причините за възникване на този обрив са запушване на порите на потните жлези.

Тялото трябва да се поти през горещините, но поради запушване на порите, потта остава в кожата и причинява образуването на малки червени подутини.  Този обрив е често срещан при бебета, но се получава и при възрастни, например вследствие преумора, прием на алкохол, тютюнопушене, нездравословен и стресиращ начин на живот, нездравословно хранене и странични ефекти от някои лекарства.

Топлинен обрив често се появява в гънките на кожата на врата, под мишниците, слабините и под коляното, но след появата му на едно място може да се разпространи и на останалите части от тялото. Винаги се старайте да се предпазите от топлинен обрив, защото, както се казва – по-добре превенция, отколкото лечение. Избягвайте прекомерната топлина, когато излизате останете на сянка. Обличайте само памучни дрехи, които не се впиват в тялото ви. Пийте много вода по време на горещините и яжте плодове и зеленчуци с голямо съдържание на вода.

Прилагайте непарфюмирана пудра, може и бебешка 4-5 пъти на ден по всички гънки на тялото. Можете да намажете с гел от алое вера, той ще облекчи сърбежа и ще охлади кожата.

Разтрийте кубче лед върху топлинните обриви, за да облекчите усещането за парене. Медът е чудесен източник за ускоряване на оздравителния процес – намажете го върху засегнатия участък на тънък пласт. Краставиците също са добър източник на вода и прохлада за организма. Можете да ги хапвате, а също и да слагате резенчета краставичка направо върху обрива.

Сварете ментов чай и с памучен тампон го нанасяйте върху обрива по няколко пъти на ден.

Домашните лекове при бебета не трябва да се използват, защото не знаете от какво мъничето има алергия. Вашият педиатър ще ви предпише подходящо мазило за лечение, като например Адвантан. Мажете човечето сутрин и вечер на тънък слой точно 7 дни. Пудрете по няколко пъти на ден гънките на вратлето, под мишниците и слабините.

 

Екземата не трябва да се разчесва!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *