Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Лятото е сезонът на кърлежите

Кърлежите са разпространени в цялата страна, а не само във „високорисковите“ райони, където се отглеждат домашни животни.

 

Една от най-опасните инфекции, предавани от кърлежи, е т. нар. лаймска бо­лест.

  • След разходка в планината огледайте цялото си тяло за наличие на кърлежи.
  • Ако откриете в дрехите или по тялото си кърлеж, който не се е забил в кожата, хванете го внимателно с хартиена кър­пичка и го изхвърлете.
  • Ако кърлежът се е впил в кожата, по­чистете мястото с алкохол и с помощта на пинсета го захванете колкото може по-близо до кожата. Издърпайте го с въртеливо движение, като внимавате да не го разкъсате – ако част от кърлежа ос­тане в кожата, може да предизвика ин­фекция.
  • Почистете мястото, нанесете антисеп­тик и посетете личния си лекар. Лаймската болест в ранен стадий се лекува с ан­тибиотици, На по-късен етап лечението е много по-трудно.

 

HE CE ПРЕПОРЪЧВА!

Може би сте чували, че най-подходящото средство за отстраняване на кърле­жи е запалената цигара. Никога не прилагайте този метод! Най-вероятно горе­щината ще накара кърлежа да се впие още по-дълбоко в кожата. Вазелинът и мас­лото също няма да освобо­дят насекомото. Единстве­ният ефективен начин за отстраняване на натрапника е да го захванете с пинсета и бавно да го издър­пате.

 

Десет насекоми и буболечки, които хапят или жилят!

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *