Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Как да се справим с хълцането бързо

Хълцането може да ви изненада в най-неподходящия момент – например когато трябва да вдигнете тост или да представите важен работен проект.

 

За непосредственото разрешаване на проблема и лечение на хълцането можете да приложите натиск върху гърдите или да изпиете чаша вода. Ако успеете да се усамотите, опитайте и други техники за овладяване на пристъпа – някои хора препоръчват изпълнението на серия от чудновати гримаси. Определете сами кое е най- ефективното средство за вас.

Бързи мерки:

  • Натиснете силно дланта си (колкото по-силно, толкова по-добре) или стиснете здраво основата на палеца (можете да го направите незабелязано под масата). Неприятното усещане ще отвлече вниманието ви от хълцането и най-вероятно ще прек­рати пристъпа.
  • Поемете дълбоко въздух и задръжте. При задържането на въглероден двуокис в белите дробове диафрагмата се отпуска.
  • Запушете ушите си с пръсти за 20-30 секунди или упражнете силен натиск под висулките на ушите, точно зад основата на черепа. Това ще изпрати сигнал по т. нар, блуждиещ нерв, който е свързан с диафрагмата, и ще спомогне за отпускането и.
  • Ако никой не ви гледа, изплезете език. Това упражнение е добре познато на всички певци и актьори. Целта е да се предиз­вика отваряне на епиглотиса, разположен под гласните струни. По Този начин се облекчават спазмите, които причиняват проб­лема, и дишането става по-равномерно.
  • Поставете ръце пред носа и устата и продължете да дишате нормално. Натрупаното допълнително количество въглероден диоксид ще доведе до облекчаване на хълцането.

 

Защо хората хълцат?

Всички хълцат, дори ембрионът в майчината ут­роба. Но колкото и учудва­що да звучи, причините за това състояние са неизвест­ни. Нещо провокира диафрагмата да се контрахира внезапно и неволево, предизвиквайки спазъм. Някои храни допринасят за предизвикването на тези контракции. Същото дей­ствие имат и приемът на алкохол, и поглъщането на въздух при консумация­та на газирани напитки.

 

Младо момиче хълца неспирно вече 3 месеца

 

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *