ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Лекарство със сламка помага при често хълцане

Течностите облекчават хълцането:

  • Изпийте много бързо 9-10 глътки вода. Ритмичните контракции на хранопровода ще прекратят спазмите на диаф­рагмата.
  • Запушете ушите си с пръсти и пийте през. Сламка. По този начин едновременно дразните блуждаещия нерв и гьлтате рав­номерно.
  • Поставете на ръба на чашата един слой кухненска хартия и се опитайте да пиете през нея. Това ще ви принуди да засмуква­те но-силно процес, в който участва и диафрагмата. Освен това като се концентрирате върху гълтането, мускулните спаз­ми, причиняващи хълцането, може да се преустановят.

Време за почивка

  • Понякога ключът към решението на проблема е релаксация­та. Легнете по корем, отпуснете едната ръка през ръба на легло­то и обърнете глава настрани. Вдишайте дълбоко, задръжте за 10-15 секунди и бавно издишайте. Повторете няколко пъти, по­чинете си и станете от леглото.
  • Застанете с гръб към стената и помолете някого да постави юмрука си точно под гръдната ви кост. Направете няколко дъл­боки вдишвания и при последното издишайте докрай. В този момент партньорът ви трябва да упражни равномерен натиск, за да подпомогне изпускането на въздуха от белите ви дробове.
  • Счита се, че дългата страстна целувка спира не само дъха, а и хълцането. Ако не ви помогне, поне няма да навреди. Само трябва да сте сигурни, че до вас е подходящият човек за тази те­рапия.

 

Кога да потърсим лекарска помощ и съвети за лечението на хълцането?

Когато хълцането продъл­жава с дни, трябва да раз­берете причината. Пробле­мът може да се дължи на увреждане на нервната система или на чревно за­боляване като илеус (на­блюдава се при нарушена чревна перисталтика), може да страдате от скрито протичащо заболяване на стомаха или от инфекция. При т. нар. упорито хълца­не обикновено се предпис­ват транквиланти (като хлорпромазин или халоперидол) за отпускане на диафрагмата.

 

Младо момиче хълца неспирно вече 3 месеца

 

 

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *