Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Как да се отървем от бели петна по кожата?

В медицината белите петна по кожата са известни като витилиго.

Този вид петна могат да се появят по различни части на тялото, като ръцете, краката, лицето, устните и около очите. Основната причина за появата на този кожен проблем е липсата на меланоцити – клетките, произвеждащи меланин. Тази липса може да бъде предизвикана от: автоимунно заболяване в организма, дефицит на витамин В12, хиперактивна щитовидна жлеза, прекомерен стрес, наследствена обремененост и прекалено излагане на слънце. Това заболяване не е само на кожата – белите петна са само външни белези на това, което се случва в организма на болния. Затова трябва да се лекува целият организъм. Необходимо е силно желание от пациента за лечение, спазване на здравословна диета, търпение и издръжливост. Трябва да се откажете напълно от захар, бяло брашно, газирани напитки, тлъсти меса, алкохол и цигари! Ако се храните здравословно, могат да ви помогнат и тези домашни лекове:

Семена от репички:

Вземат се 25 грама семена от репички, смилат се на прах (това става лесно в кафемелачка или мелничка за черен пипер). Към този прах се добавят 2 с.л. оцет. Намажете засегнатия участък, оставете 30 минути и след това изплакнете с хладка вода.

Куркума

Вземете 5 с.л. куркума на прах и я смесете с 250 мл синапено масло. Мажете витилигото два пъти на ден с тази паста. Ще забележите подобрение още след месец, а пълното изчезване ще настъпи между 6 и 8 месеца.

Смокини

Те имат някои основни свойства, които могат да лекуват бели петна. Опитайте се да консумирате много смокини в суров вид в продължение на един месец  и ще се отървете от проблема с бели петна и петна по кожата. Смокините ще помогнат да се пречисти кръвта ви и да спре разпространението на витилигото.  Заедно със смокините експертите препоръчват да се консумират редовно и орехи, които също подобряват имунитета.

Мед

Мед се използва при лечението на различни видове кожни заболявания, включително появата на бели петна по кожата. Противобактериалните свойства на меда убиват бактериите и поддържат кожата здрава и нежна. Първо почистете кожата си с вода и я подсушете. Приложете суров мед върху засегнатата област на кожата и оставете да се абсорбира напълно.

Най-ефектният мехлем е да смесите 2 с.л. мед с 1 ч.л. прах от семена на репички и 1 ч.л. куркума на прах. Мажете упорите поне 2 месеца. 

 

Намерете своя фон дьо тен

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *