Имам дебели ръце. Как да коригирам това?

Причините за по-масивна горна част на тялото са нарушена обмяна и дисбаланс на хормоните

дебели ръце отслабване

Лятото е сезонът, изважда ръцете на показ, а няма нищо по-неприятно от прелели покрай презрамките на потника или банския тлъстинки.

В процеса на отслабването има едно жестоко правило, което анатомията отрежда да е проблем само за жените – мазнините си отиват най-напред от гърдите. А това е единствената част от тялото, която искаме да е по-закръглена. Спасение от това няма, можем само да ограничим щетите с подходяща програма за фитнес и балансирано хранене без жестоки ограничения. Още по-голям става проблемът, когато имаме нужда да свалим излишни сантиметри в ръцете и раменете. Най-често от това имат нужда жени с фигура от типа пясъчен часовник или обърнат триъгълник. Причината е, че в зоната на раменния пояс се натрупват повече клетки с алфа-рецептори, които са като магнит за мазнините. За да се справите с проблема, трябва да активизирате техните антагонисти с бета-рецептори, които отговарят за отслабването. Това може да стане с правилно подбрани упражнения, с подходяща диета и с редовен масаж. Ако комплексната програма не води до желания резултат, потърсете причините в здравословното си състояние.

Излишъкът на инсулин стимулира превръщането на въглехидратите в мазнини и натрупването им в определени зони. „Установено е, че жените с повишен инсулин страдат от целулит по ръцете – казва американската диетоложка Наташа Търнър. – Ако няма генетически предпоставки за това, причината в повишените нива на хормона може да е стрес, прием на стероидни препарати или неправилно хранене. Консултирайте се с ендокринолог.

Нарушенията в обмяната на веществата също водят до по-масивна горна част на тялото. Недостигът на L-карнитин – подобно на витамин вещество, активно влияе на метаболизма и води до натрупване на подкожни мазнини в областта на раменете и ръцете (също така и по ханша). Строителният материал за L-карнитина се съдържа само в животинските храни: яйца, месо, риба и мляко. За неговия синтез е необходим и витамин С.

Недостигът на веществото може да е предизвикан от нарушения в работата на бъбреците или черния
дроб. Затова се консултирайте с лекар и си направете биохимичен анализ на кръвта, пише вестник „Всичко за семейството“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *