Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Екстракт от женшен стабилизира раково болни

Американската разновидност на женшена Panax quinquefolius помага на раково болни да преодолеят състоянието на постоянна умора, което е типично за заболяването.

jen6enЕкстракт от американския женшен е бил приложен на пациенти в клиниката Мейо в Рочестър, щата Минесота. Ръководителката на експеримента Дебра Бартън е разяснила за Fox News, че по принцип всички онкологично болни се сблъскват с проблеми около състоянието на отпадналост и бърза умора. Това състояние не се влияе от щадящия режим, продължителния сън или гарантираната почивка, уточняват от medportal.ru. Хората се чувстват безсилни да направят каквото и да било и това пречи във всекидневния им живот. Възможно е това да им се случва при поставянето на диагнозата, по време на химиотерапия или лъчелечение, както и при приключили лечебни процедури.

Д-р Бартън и екипът й тествали капсули с екстракт от корени на американски женшен при 364 онкологично болни. Те били разделени на две групи – едната приемала всекидневно по 2 000 милиграма женшен в продължение на осем седмици, а другата била “захранвана” с плацебо-капсули.Промените в сСъстоянието на отпадналост били установявани чрез анкета. Всички резултати се съпоставяли по генерална 100-бална скала за оценка. Високите й стойности съответствали на висок енергиен статус. Участниците в двете групи стартирали с по около 40 бала енергия.

Два месеца по-късно в групата на женшен се забелязал масов енергиен “отскок” с по около 20 бала. Стойността от 60 дава възможност да се води нормален живот без сериозни физически и емоционални натоварвания. Групата на плацебо също отчела подобрение, но само с около 10 точки.

Макар резултатите от изследването да са обнадеждаващи, авторите не бързат да препоръчат женшеновите капсули на всички онкопациенти. Те вече са предупредили, че пациентите приемат различни медикаменти за основното си заболяване, а все още не е изучена съвместимостта на всички тях с екстракта. Освен това няма гаранция, че женшенът, който по принцип може да бъде открит в търговската мрежа, е същият, с който са правени лабораторните опити. Д-р Бартън е обявила, че продължава изследванията си в тези посоки.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *