Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Ето коя социална мрежа вреди най-много на здравето!

Екип от Хумболтовия университет в Берлин обяви, че социалната мрежа Instagram е лидер в антирейтинга сред себеподобни. Лидиращата й позиция е определена след констатацията, че пребиваването в Instagram нанася най-голяма вреда върху психиката на потребителите.

instagram-in-webМрежата има депресивен ефект, подчертават немските психолози. Работата е в снимките, уточняват от medikforum.ru. Нетът е пълен с фотографии, показващи охолен и красив живот – отдих в престижни курорти, скъпи дрехи, автомобили и яхти. Така очевидно живеят малка част от потребителите, някои от които – известни личности. Всички останали са далеч от света на разкоша. Те се усещат непълноценни на фона на лъскавите снимки и възторжени послания. Влизайки в мрежата – разбират, че са по-самотни и неуспели от всякога. Завиждат и ревнуват връстниците си за съдбата, която е била щедра към тях. Яд ги е дори затова, че успелите събират много повече лайкове от тях самите!

Дистанцията между социалните прослойки е видима в Instagram именно по въпросните снимки. Изображенията отпращат към потребителите недвусмислени сигнали – всеки да си знае мястото! Образите са натрапчиви и дори човек да не иска да им обръща внимание, те го атакуват на подсъзнателно равнище. Натрапчините мисли и потиснатото състояние водят до депресии, коментират още берлинските психолози.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *