Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Защо орехите са толкова ценни?

Орехите са почитани още от древността като символ на духовност, тъй като техните ядки имат извита повърхност и приличат на мозък!

Орехите имат най-много алфа-линоленова киселина – една от основните  омега-3 мастни киселини,  в сравнение с другите ядки. Освен това съдържат  витамин Е, богати са на витамините В1, В6, В9, съдържат много минерали: магнезий, фосфор, желязо, мед, цинк и йод. Орехите имат специални противовъзпалителни ползи при всяко лечение, защото съдържат танини (като Телимаграндин), флавоноиди и нафто-хинона Юглон, който не се намира в почти никоя друга храна. Те са необходимият елексир за тялото ви.

Орехите са не само много вкусни, но са богат източник на полезни за сърцето здравословни мононенаситени мазнини. Подобно на повечето ядки, те могат лесно да бъдат добавени към всяка храна – просто счукайте 50 грама орехи и ги добавете към любимата си салата, ястие от зеленчуци, риба, плодове или десерт. Това е оптималната дневна доза, необходима на организма ви.

Яденето на шепа орехи може да ви осигури почти мигновена защита от сърдечно-съдови заболявания. Учените са открили „значително“ подобрение на нивата на холестерола и гъвкавостта на кръвоносните съдове, което помага на гладкото протичане на кръвта само четири часа, след като хората са консумирали орехови ядки или орехово олио. Резултатите от проучването говорят, че редовната консумация на орехи би ви предпазила от сърдечно-съдови заболявания в дългосрочен план.

Зелената обвивка на орехите, както и листата имат много полезни свойства. Те съдържат йод и се използват при лечение на хора с йодна недостатъчност, гуша и атеросклероза.

Една много вкусна и полезна рецепта – извара с орехи и чесън:

Вземете 200 гр. извара, разбийте с 2-3 скилидки смачкан чесън и добавете 50 грама смлени орехи. Можете да сложите сол на вкус, ако изварата е безсолна и да добавите копър или магданоз в зависимост от вкусовите ви претенции. Да ви е сладко!

 

 

Антистрес меню

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *