Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Да, страхът може да те убие!

Има недвусмислени доказателства, че човек може да бъде уплашен до смърт при определени и много специфични обстоятелства.

Сърцето може да бъде шокирано от прекалено много адреналин, който тялото може да освободи, когато си уплашен. Въпреки че това може да се случи главно на възрастни хора или на някой с болно сърце, а не на здрав индивид. Хората, които са претърпели панически атаки знаят, че страхът може да бъде толкова силен, че да се почувстваш все едно умираш. Пулсът се ускорява, сърцето натежава и ви става трудно да дишате. Може дори да припаднете. Но дали може паническата атака да стане толкова силна, че да ви убие?

Ние всички сме изложени на риск. Ако попаднем в критична ситуация, ако стресът е много голям и внезапен, ако не виждаме изход, то всеки от нас може да умре. Силният страх може да предизвика такъв катастрофален спад в кръвното налягане, че сърцето да спре. Тази смърт се нарича внезапна смърт, което обикновено се определя като естествена смърт. Неочакваната смърт може да настъпи при човек, който преди това не е показвал животозастрашаващи симптоми. А повечето хора, които са починали от внезапна смърт вследствие на страх, са показвали симптоми на сърдечно заболяване преди това и може би не са прилагали подходящо лечение. В повечето случаи, когато заплахата или страхът изчезнат, тялото автоматично се връща към нормалния си ритъм.

Внезапният стрес може да отключи автоимунно заболяване и диабет при здрави до този момент хора. Натрупването на много преживявания, свързани със страх, например, скандали в семейството, домашно насилие, смърт на близък човек – това са все състояния, при които приливът на адреналин в сърцето достига ниво почти същото като при употребата на големи количества кокаин. Ако не последва внезапна смърт, то със сигурност увреждат някои органи, а това неминуемо води до ранна смърт.

 

Страшни мисли

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *