Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

При астматичен пристъп приложете коремно дишане!

Недостигът на въздух при астматичен пристъп предизвиква инстинктивно безпокойство, в резултат на което настъпва „свиваща” реакция, причиняваща спазъм на бронхите.

Техниката на дълбокото дишане ще ви помогне да облекчите състоянието си като намалите честотата на пристъпите.

–          Легнете по гръб на твърда постелка и поставете книга върху корема си.

–          Вдишайте бавно и дълбоко, като се стараете да не повдигате гръдния кош, а да разширите корема. Наблюдавайте книгата – ако се движи нагоре, значи дишате правилно.

–          Когато почувствате, че сте изпълнили белите си дробове, поемете още малко въздух и се опитайте да повдигнете книгата още по-високо.

–          Издишайте постепенно, като бавно броите до 5. Колкото по-дълго издишвате, толкова по-голямо облекчение ще почувствате. Повторете упражнението най-малко пет пъти.

В китайската медицина гинко билоба от векове се ползва за лечение на бронхиална астма. Според последните научни изследвания билката взаимодейства с един протеин в кръвта, който се свързва с бронхиалните спазми. Потърсете хранителна добавка с екстракт от гинко билоба и вземайте до 250 мг дневно.

Магнезият също може да подобри състоянието ви – множество проучвания показват, че той подобрява проходимостта на дихателните пътища. Препоръчителната дневна доза е 300 мг за мъжете и 270 мг за жените.

Биофлавоноидите (на които се дължат ярките цветове на плодовете и зеленчуците) са съединения с изявени противовъзпалителни и антиалергични свойства. Един от най-известните биофлавоноиди е кверцетинът, който потиска отделянето на хистамин в организма. Вземайте 3 пъти дневно по 500 мг кверцетин 20 минути преди хранене.

При съмнение за бронхиална астма задължително се консултирайте със специалист. Ако се задъхвате като говорите, ако лицето и устните ви посиняват и са налице симптоми като силно затруднено дишане, дезориентация и изтощение, трябва да потърсите спешна помощ.

 

Астма и физическо натоварване

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *