Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Пълна упойка или хипноза – изберете сами!

Днес все по-често се случва хипнозата да се прилага като алтернатива на анестезията

анестезия

Уникален случай станал през април 2008 година, когато 61-годишният англичанин Алекс Пенкей претърпял хирургична операция на дясната ръка без анестезия. Като професионален хипнотизатор, той решил да се обезболи самостоятелно.

По време на операцията продължила 83 минути, пациентът прекрасно осъзнавал какво се случва, но не изпитвал никаква болка. В същото време операцията не била от леките: на Ленкей била извадена кост от основата на палеца на дясната ръка и третирали ставите, за да намалят последствията от артрит. Така отпадало напълно нуждата от лечение на тази упорита болест.

Хирургът-ортопед Дейвид Хлевелин-Кларк споделя, че лесно се е съгласил на самоанестезията на пациента, защото знаел, че той практикува хипноза от 16-годишен.

„Отне ми около минута да се потопя в състояние на хипноза и от този момент чувствах само много ‘силна отпуснатост“, спомня си Алекс.

В интерес на истината, по време на операцията персоналът, разбира се, разполагал с анестетици – за всеки случай, но за щастие не се наложило да ги използват… „за“ и „против“, пише вестник „Феномен“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *