Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Зелен чай и свежи сокове разхлаждат най-добре през горещото лято

В горещите дни мнозина предпочитат да утолят жаждата си със студен зелен чай

зелен чай

Той е полезен коктейл от антиоксиданти в съчетание свитамините А, Си Е, кофеин, калий, калций, фосфор, магнезий, мед, флуор, цинк, други минерали и биоактивни субстанции. Клинични проучвания показват, че антиоксидантите свойства на зеления чай могат да помогнат за предпазване и лечение на много хронични заболявания, между които атеросклерозата и свързаната с нея исхемична болест на сърцето. Съществуват доказателства, че
напитката намалява нивото на общия холестерол и повишава нивата на добрия холестерол. Пиенето на 2-3 чаши дневно помага за поддържане на добра устна хигиена, тъй като чаят има антибактериално действие и предпазва от кариес.

На пазара се предлага широка гама от тонизиращи напитки с ниско алкохолно съдържание (не повече от 0,5%). Повечето съдържат добавена захар, което ги прави източник на „празни калории“ и затова трябва да се консумират премерено, особено от хората, които не спортуват. Същото важи и за безалкохолните напитки със съдържание на кофеин. Ако в кока-колата и пепси-колата количеството на кофеина в 250 мл не надвишава 25 г, то в т.нар. енергийни напитки е около 80 г, което е повече от средното количество в чаша кафе (65 г). Имайте предвид, че алкохолът и кофеинът играят съществена роля за обезводняването, а оттам идва и непрестанната жажда.

С безалкохолните подсладени и газирани напитки не бива да се прекалява. Те не утоляват жаждата, а я усилват, пише вестник „Всичко за семейството“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *