Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Витамините С и Е могат да бъдат убийци!

Предозирането с витамини е вредно – това е познато на всички. Но колко хора знаят, че витамините могат да ни съкратят живота?

vitaminВисоките концентрации на витамините С и Е могат да скъсят живота с една четвърт, информират от www.kp.ru. Кога и защо се случва това?

Човешкият организъм не произвежда и не натрупва витамин С самостоятелно. Но той е жизнено необходим, за да могат клетките ни да функционират правилно и да се самолекуват. Препоръчваната дневна доза от този витамин е 40 милиграма в денонощие.

Витамин Е поддържа клетъчната структура, подобрява клетъчното хранене, помага на организма да се бори с бактерии и вируси и защитава от ултравиолетовите лъчения. Същият витамин предпазва от образуването на тромби в кръвоносните съдове и балансира множество други важни дейности на организма. Дневната доза от този витамин е 4 милиграма за мъжете и 3 – за жените.

Какво се случва с нас, ако надхвърляме редовно посочените лимити? Учени от университета в Глазгоу решили да проверят това чрез експеримент. В продължение на два месеца те тъпчели лабораторни мишки с високи дози от двата витамина. След края на експеримента сравнили живота на опитните гризачи с животни в контролна група, които нямали подобна добавка в менюто си. Оказало се, че “прехранените” са живели с 25% по-малко време.
Във високи дози витамините са токсични, обобщават учените. Хората сами рискуват здравето си, като понякога гълтат безразборно полезните хапчета и превишават от невежество допустимите норми и по 100 пъти. Ако ви кажат, че имате лека авитаминоза – набавете си нужните витамини чрез храната, препоръчват медиците.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *