Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Три причини за отоци на краката

Имате ли чувството, че обувките ви са се смалили? Огледайте добре краката си и ако имате отоци – вземете мерки! Здравето ви може би е застрашено!

EdemaЗа да установите със сигурност, че наистина имате отоци, проверете ситуацията така: *натиснете с палец вътрешната страна на прасеца над “кокалчето”, докато се образува ямка – ако тя видимо остане вдлъбната известно време, значи имате оток;

*ако вечер не можете да обуете обувките, с които сте излезли сутринта – проблемът е налице;
*ако ластикът на чорапите оставя видима, дълбока следа върху краката ви – също.
Отокът е задържане на течности в долните крайници, при това не в съдовата система, а в самата тъкан, обясняват от www.kp.ru. Тази течност може да бъде изведена оттам или чрез вените, или чрез лимфната система. Но защо това не се случва? Ето трите най-често срещани причини:

1. Ако имате разширени вени и клапаните им не действат пълноценно, част от венозната кръв се връща обратно и се задържа в съдовете. Впоследствие прониква в самата тъкан и се получава оток. Обикновено в такива случаи отича само единият крак. Препоръчително е ултразвуково изследване и установяване на проблемното място за последващо лечение.
2. Друга причина за отоците е сърдечната недостатъчност. Сърцето изпомпва кръвта от долните крайници недостатъчно интензивно. Получава се задържане, което се отразява на бъбреците – те започват да произвеждат специални вещества, които задържат солта в тъканите – а оттам същото се случва и с течностите. В такива случаи отичат и двата крака, подуването променя цвета на кожата и не могат да се видят очертанията на съдовете и сухожилията. Веднага трябва да се ограничи консумацията на сол и да се направи консултация с кардиолог.
3. Отоци, причинени от проблеми с лимфната система. Заради проблем с движението на лимфата се получава т.н. слоновост: специфичен оток на единия крак, но може и на двата. Отокът не се повлиява от безсолна диета или хапчета-диуретици. Консултацията с терапевт е задължителна.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *