Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Заменете готварската сол с диетична!

Доказан факт е, че натрият (натриев хлорид), който се съдържа в обикновената сол, увеличава кръвното налягане, кръвната захар и е вреден за бъбреците.

На хората с хронични заболявания се препоръчват диети, които изключват приема на натриев хлорид или поне са с намалени дози. Диетичната сол е продукт, в който натриевият хлорид се съдържа, но в минимални количества – примерно 30%, а останалото количество е заменено с калиев хлорид. Тези продукти имат един специфичен недостатък – горчив вкус и по-ниска соленост.

Диетичната сол внася калий в организма, който има от части противоположно действие на натрия. Липсата на калий в организма може да доведе до развитието на неприятни болести – диария, сърцебиене и гадене. Хората с дефицит на калий в кръвта проявяват повишена раздразнителност.  Специалистите препоръчват минимална дневна доза калий, която трябва да приемате да е 1600 мг. Калий има освен в диетичната сол и в бананите, ядките, рибата и млякото. Най-много калий се съдържа в плодовете кайсии и череши, а от зеленчуците – домати и картофи.

Диетичната сол, която съдържа комбинация от натриев и калиев хлорид, подобрява водния баланс на организма ви. В самостоятелен прием само калиева сол има диуретичен ефект и води до загуба на вода и калций с урината. Поради това трябва да се внимава с дозата на прием на калиева сол, за да не получите обезводняване, масирани мускулни крампи и инфаркт.

Всъщност, всяко нещо, с което се прекалява е вредно! Това е аксиома, която трябва да запомните и спазвате, като я прилагате във всеки вид лечение. Като за начало ви препоръчваме да замените готварската сол с диетична. Освен това започнете да четете етикетите на храните, които купувате, защото доста от тях имат много високо съдържание на сол.

 

Белите врагове на диетата ти…

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *