ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Ягодите пазят от рак на кожата

Яжте колкото може повече ягоди през лятото: този богат плод пази кожата ви от рак!

jagodЯгодите имат благотворно влияние върху кожата, страдаща през лятото от повишените ултравиолетови лъчения.

Ефектът от консумацията на любимите плодове е бил подробно изследван от учени в Италия и Испания, информират от medikforum.ru. Екипът е предупредил, че тестовете са правени в лабораторни условия – но това едва ли променя същността на заключенията. Екстрактът от ягоди дава защитен ефект, подчертават учените. Благодарение на тях се неутрализират повредите на клетките в кожа, подложена на агресивно слънчево въздействие. Споменатите повреди се дължат основно на UV-лъченията, чиято интензивност през летните месеци достига опасни стойности.

Ягодите са способни ефективно да се противопоставят на ултравиолетовите лъчи и да запазят ДНК от увреждания. Не е тайна, че активното слънчево излъчване през лятото може да провокира рак на кожата и други възпалителни и дегенеративни заболявания. Консумацията на ягоди по тази причина е сериозен защитен фактор при високи външни температури и изобилие на слънчеви лъчи.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *