ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Случайният секс води до депресии

Интимните контакти с непознати оказват негативно въздействие върху психиката. Такава теория защитава екип психолози от Калифорнийския университет

epresСлучайният секс има психически последици. Нивото на депресиите, общата тревожност и социофобията сред младите хора, регистрирали сексуален контакт с малко познат партньор, значително се повишава. Обобщенията са публикувани в списание The Journal of Sex Research.

В мащабно изследване, посветено на изучаване на връзката между рисковото поведение и психологическото състояние, са участвали 3907 хетеросексуални студенти от 30 висши училища в САЩ на възраст от 18 до 25 години. 26% от участниците, повечето от които мъже, са потвърдили, че през последния месец са правили секс с партньор, когото познават по-малко от седмица, информира medportal.ru.

Любителите на бързите свалки, независимо от пола си, признали, че този епизод е нарушил душевното им равновесие. Негативното влияние на сексуалните контакти с непознат върху психичното благополучие на участниците след това е било потвърдено от научна гледна точка: младите хора проявявали повишена тревожност, симптоми на на социофобия и депресия.

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *