ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Ползата от спанака е преувеличена!

Спомняте ли си героя от анимационната поредица за Попай моряка? Там във всеки критичен момент юначагата се тъпчеше със спанак, за да стане още по-силен.

spanakЗа вълшебната сила на спанака, който е пълен с всякакви витамини и микроелементи, и най-вече с желязо, се носят легенди. Те се предават от поколение на поколение и милиони нагъват популярната растителна храна, за да станат по-здрави и яки. Всъщност ползата от спанака силно се преувеличава, коментират от medikforum.ru. В действителност той не е панацея и не е в състояние да върши чудеса.

Откъде тогава е този ореол?

През 1870 година немският химик Ерих фон Волф направил изследване за съдържанието на желязо в листните зелени храни. Когато записвал резултатите за спанака обаче той по невнимание нанесъл резултатите за спанака с грешка: заради неправилно поставена запетая резултатът от 3.5 милиграма се превърнал в 35 милиграма за 100 грама спанак. Десетки години спанакът бил ценен преди всичко за това високо ниво на желязото. През 1937 година учени ревизирали всички изчисления на Ерих фон Волф и установили експериментално, че спанакът не е свръхрастение и че съдържащите се в него дози желязо са съпоставими с продуктите и от други градинарски лехи. Неясно защо тази констатация не е била популяризирана – до ден днешен милиони потребители смятат, че спанакът ще ги излекува, без значение от какво са болни.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От 2 до “Ползата от спанака е преувеличена!

  1. spasova каза:

    Дарина, вие сте написала поредната голяма глупост! Материалът ви дава информация за факти и изследвания и като не знаете „коя е тая Марта…“ как си позволявате да правите квалификации, че е „много простичка“? С този коментар само демонстрирате простотия и злоба!

  2. Дарина каза:

    Поредната голяма глупост! Не знам коя е тая Марта, дето е писала статията, ама много простичка е….

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *