Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Множествената склероза може да се контролира с диета!

Никакво месо, никакви млечни продукти и редовно медитиране – тази рецепта позволи на един млад мъж да постави болестта си под контрол. Джон Портър страда от множествена склероза.

MSДжон Портър научил диагнозата си преди десет години, малко след като се оженил, разказва medikforum.ru. Множествената склероза се счита за нелечима болест: при нея изтънява миелиновата обвивка на нервите и с годините човек губи способността да се движи, да говори, намаляват умствените му възможности и се стига до смърт.

При Портър заболяването протичало в ремитиращо-рецидивираща форма. Той опитал различни терапии, включително търсил решение и в нетрадиционната медицина. Едва когато научил за методиката на д-р Джордж Джелинек, успял да постави страданието си под контрол.

Австралиецът Джелинек сам е жертва на множествената склероза. Разболял се, когато бил 14-годишен, и успял да открие работеща методика срещу страданието. Следвайки тази методика, сега Портър тушира острите състояния и на практика забавя прогреса на заболяването.
Основа на методиката е диетата. От хранителния режим изцяло се изключват месото и млечните продукти. Забранени са всякакви полуфабрикати и добавки. Консумират се морски дарове, плодове, зеленчуци, орехи, семена, зърнени и бобови храни. Диетата се обогатява с витамин В-12 и мастни киселини омега-3.
Джелинек препоръчва да се стои на слънце по 15 минути на ден 3 до 5 пъти седмично, за да се попълнят запасите от витамин D. Недостигът му е една от причините за развитието на множествената склероза. Необходимо е да се медитира по 30 минути на ден и пет пъти седмично да се осигури физическа активност на чист въздух – плуване, ходене пеш, бягане.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *