ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Още за тайните на хранителните добавки – част 2

Ако употребявате ненужни хранителни добавки, с това може да разстроите хранителния баланс на организма си и дори може да попречите на усвояването на други хранителни вещества.

Например, добавки с изключително високо ниво на калций може да попречат на усвояването на желязо, цинк и манган от тялото. Прилагането на твърде много цинк може да се намеси в усвояването на желязо и мед. Някои витамини като А, D, Е и К могат да се натрупват в тъканите на тялото и когато са в големи количества да причинят заболяване. Например, натрупването на витамин К може да доведе до сериозни проблеми при хора, които вземат лекарства за кръвосъсирване и да провали тяхното лечение. Жълтият кантарион може да ускори разграждането на много лекарства (включително антидепресанти и хапчета за контрол на раждаемостта) и по този начин да се намали ефективността на тези лекарства. Антиоксидантните добавки, като витамини C и E, може да намалят ефективността на някои лекарства против рак.

Имайте предвид, че някои съставки на хранителни добавки се добавят към все по-голям брой храни, включително зърнени закуски и напитки. В резултат на това може да погълнете повече от тези съставки, отколкото си мислите, а това не е добре! Например, получаване на твърде много витамин А може да предизвика главоболие и увреждания на черния дроб, намаляване на костната здравина, както и да причини вродени дефекти на плода при бременност. Излишното желязо причинява гадене и повръщане и може да увреди черния дроб и други органи.hran-dob-hap4e

Едно голямо предимство да се разчита на храните, а не на добавките е, че тялото поглъща най-добрите хранителни вещества от тях. Витамините и минералите в храните са естествено балансирани по начин, който дава възможност за лесно усвояване и използване от тялото. Друго предимство е, че освен витамини и минерали, храните съдържат много други ценни вещества. Например, някои храни съдържат фибри, което помага за предотвратяване на някои видове рак. Бактериалната култура в киселото мляко помага на червата да бъдат в добро работно състояние.

 

Няма по-хубаво от красотата сама по себе си!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *