Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Ето как ни помагат ароматните масла!

Далечните ни предшественици чудесно са знаели за ползата от благовонните масла – полза както за тялото, така и за психиката.

essential oilВ дълбока древност ефирните масла са били в активна употреба; използвани са били с целия спектър на биологичните си свойства. Те могат да проникнат в тялото ни чрез вдишване и при инхалации, но и през кожата чрез масаж или в състава на различни лосиони и кремове, припомнят от lady.ru. Понякога е достатъчно само да се отвори малката стъкленичка с ароматни капки – и атмосферата в стаята се променя. Заедно с това се променя и настроението ни.
Натуралните концентрати от биологично активни вещества са приятно средство за поддържането на нокти, кожа и коса. Лавандуловото и сандаловото масло, това от иланг-иланг са подходящи за коса. Портокалът, розата и лайката хранят сухия косъм, а лавандулата, евкалиптът и босилекът – нормализират мазния.
Ефирните масла съдействат за балансиране на хормоналния баланс и облекчават симптомите на редица хронични заболявания. Успокояват нервите и укрепват имунната система. Тонизират уморената мускулатура и лекуват зачервявания и отоци. Подобряват храносмилането и работата на дихателната система. Чайното дърво например е чудесно средство срещу кашлица и простуда, а лимонът облекчава мигрени и главоболия. Маслото от кипарис е помощник за онези, които са решили да отслабват. Масло от червен сладък портокал подпомага отделителната система, ако го втриете внимателно в кожата.
На практика всяко ароматно масло може да е полезно за нашия добър вид и за нашето здраве. Да се доверим на природата – със сигурност има смисъл!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *