Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Защо плодовият сок не утолява жаждата ни?

Най-лятната напитка е обикновената вода. Жаждата се утолява само с нея – а усещането, че това се случва чрез чаша студен плодов сок, просто е субективно!

jusУтоляват ли жаждата ни различните сокове и нектари? Първото усещане, след като ги изпием, е че това наистина се е случило. Според някои учени обаче плодовият или зеленчуков сок по-скоро е храна, а не напитка. Изпивайки го, ние вкарваме в тялото си много хранителни вещества (соли, витамини, микроелементи, пектин), включително немалки количества захар. Вместо да разредим телесните си течности, ние ги сгъстяваме; много скоро усещането за жажда се завръща и е още по-силно. Така че водата наистина си остава вълшебната течност, която утолява жаждата ни, припомнят от www.kp.ru.

Експертите смятат, че заради съдържанието им с всевъзможните сокове, фрешове и нектари не бива да се прекалява. 200 милилитра на ден е здравословната доза, като можем да пробваме и вариант с разреждане на натуралния сок. Плодовият сок не бива да се пие “на екс”, защото с това вкарваме ударно в кръвта си истинска захарна бомба. Това се отнася и за киселите сокове като ябълков или портокалов.

Разреждането е препоръчително заради т.н фруктанови киселини. Концентрацията им е различна в зависимост от вида на плодовете, но ако стойностите са високи – може да има последици за хората със стомашни проблеми. Всеки би трябвало да търси индивидуален модул за потреблението на сокове. От една страна те са полезни заради богатото плодово съдържание и наличните фибри. От друга трябва да се внимава заради добавената захар, а при зеленчуковите сокове – за солта. И още нещо – хубаво е соковете да се пият в първата половина на деня, а не вечер.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *