Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Уникалните способности на гъбите удивиха учените

Японският професор Тошуки доказал, че гъбите могат да планират пътища и транспортни маршрути много по-ефективно от професионалните инженери

гъба

Ученият поставил на картата на Япония парченца храна, отбелязвайки по-големите градове на страната. Върху столицата Токио били поставени гъби, които за по-малко от денонощие пресъздали точно копие на железопътната мрежа около града.

Професорът не се уморява да превъзнася интелекта на гъбите, пояснявайки, че да се съединят няколко десетки точки помежду си не е особено сложно, трудното е да се съединят ефективно и най-икономично. А гъбите се справили отлично със задачата, при това не само на картата на Япония.

Днес професор Тошуки продължава да изучава удивителния интелект на гъбите, като се опитва да пренесе способностите им върху компютърен модел. Той вярва, че резултатите от усилията му ще помогнат в бъдеще да се строят по-ефективни и по-бързи информационни мрежи, пише вестник „Феномен“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *