ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Бъдете информирани! Научете всичко за дрогата, за да предпазите близките си

Марихуана и хашиш

наркотици

Възможно е употребата им да доведе до психологическа зависимост. Например пристрастените към марихуана използват дрогата всекидневно, макар че тя не причинява химическа зависимост. Признаците, които издават употребата й, са: промени в зрителната, слуховата и вкусовата перцепция; отслабване на паметта; повишаване на кръвното налягане и честотата на пулса; зачервени очи; затруднения в координацията; повишен апетит; параноидни мисли.

Барбитурати и бензодиазепини

Тези медикаменти потискат дейността на централната нервна система. Признаците на тяхната употреба са: сънливост, „размазан говор, нарушена координация, проблеми с паметта, обърканост, световъртеж, забавяне на пулса и понижение на кръвното налягане.

Амфетамини, метамфетамини, кокаин

При употребата на тези вещества се достига до: еуфория, понижаване на апетита, неспокойствие, депресия при изчерпване на ефекта им, увреждане на носната лигавица, безсъние, загуба на тегло. Зависимостта се развива много бързо и води до тежки поражения на телесното и психическото здраве. Някои видове се предлагат на сравнително ниски цени.

Клубни наркотици

Т.нар. клубни наркотици са вещества, употребявани в дискотеки и клубове, на концерти или партита. В тази група спадат екстази, рохипнол, кетамин, GHB. Признаците за употреба са: усещане за щастие и благополучие; лесно преодоляване на задръжките в поведението; промяна във възприемането на светлината, звука, вкуса; нарушена координация; влошаване качеството на преценките; „бели петна“ в паметта в рамките на няколко часа; понижена честота на пулса; спадане на кръвното налягане; замаяност, загуба на съзнание. GHB и рохипнола са особено опасни, защото границите между средната и смъртоносната доза са много близки. Леко завишената доза може да доведе до гърчове, кома и летален изход. Опасността се увеличава още повече, когато дрогата се съчетае с алкохол. Тъй като влошават качеството на паметта и съзнанието, тези вещества понякога се дават на някого без негово знание с цел сексуално посегателство.

Халюциногени

Най-използваните са LSD и фенциклидин (РСР). Признаци за употребата на LSD: халюцинации; постоянни промени в усещанията – може да има изказвания от рода на „чувам цветове“; ускорен пулс; високо кръвно налягане, треперене на тялото; възможни са проблясъци на спомени за халюцинаторните преживявания дори след години. Признаци за употреба на фенциклидин: халюцинации, еуфория, налудности, паника, загуба на апетит, депресия при изчерпване на ефекта, агресия, възможни прояви на насилие спрямо околните.

Инхаланти

Както подсказва самото название, това са вещества, които се вдишват. Към тях спадат: лепила, бои, разтворители за бои, бензин и други летливи течности. Употребата им понижава задръжките в поведението. При по-продължително използване се стига до тежки поражения на мозъка, бъбреците, черния дроб. Тъй като инхалантите са много отровни, често водят до смърт, пише вестник „Всичко за семейството“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *