Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Фъстъчен пластир пази от хранителни алергии

Нов тип лепенка, съдържаща следи от фъстъчен екстракт, ще спасява алергичните към някои храни хора и най-вече децата. Пластирът въздейства с микроскопичните частици-дразнители на организма, като го приучава да свикне с хранителните вещества и да не реагира на присъствието им като на заплаха

PeanutButterMonth_resized1Много родители знаят какъв кошмар е непоносимостта на детето им към храни, които са изкусителни за всеки мъник. Освен това на тях им се налага непрекъснато да проверяват какво точно съдържа дадено ястие или снакс, за да преценят безопасно ли е да го дадат на детето си. Особено страшна е т.н. фъстъчена алергия, при която може да се стигне до шок или дори до смърт.

Точно за такива случаи е работил френският екип, създал пластира Viaskin Peanut. Лепенката е колкото монета, заредена с малки количества растителен протеин. Тъй като количествата наистина са нищожни, имунната система е склонна да прояви търпимост и привикване към фъстъчения протеин. Това означава, че детският организъм няма да реагира особено бурно при контакт с по-сериозни количества от фъстъчения протеин. Постепенно детският организъм престава да възприема фъстъците като заплаха. Ако пластирът бъде носен редовно една година, след това детето може спокойно да похапва продукти, съдържащи фъстъци, разкриват от medikforum.ru.

В момента пластирът преминава последни тестове, в които са ангажирани 200 доброволци.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *