Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Червената боровинка спасява от панкреатит!

Червената боровинка може да се окаже спасението за много хора, склонни да развият панкреатит.

cherveni-borovinki(2)Червената боровинка е ефективно средство за лечение и профилактика на много заболявания, припомнят от medikforum.ru. Всеизвестна е ролята й при овладяването на различни възпалителни процеси на бъбреците, пикочния мехур и на отделителната система като цяло, коментират учени от Финландия. Екип от Хелзинки е прилогил “боровинкова диета” при пациенти с панкреатит и е получил положителни резултати. Малките червени плодове потискат негативната симптоматика и дават възможност лечебният курс да бъде съкратен.

Червените боровинки могат да се употребяват във всякаква форма, съхранявайки положителното си въздействие и след термична обработка. Те са приложими в прясно състояние, във вид на сокове, нектари и компоти. Ако панкреатитът е в обострена форма, най-много би му помогнал кисел с боровинки.

Червените боровинки могат успешно да се прилагат като продукт за профилактика, за укрепване на храносмилателната система. Плодовете имат антисептично и противовъзпалително действие. Освен това е доказано, че действат благоприятно на зъбите, като почистват, без да нарушават целостта на емайла.
Науката познава също изследвания, които доказват способността на червените боровинки да защитават организма от развитието на някои видове злокачествени процеси.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *