Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Стареенето на кожата е свързано с фактори, които можете да контролирате!

На първо място е тютюнопушенето – то се отразява на кръвообращението и на снабдяването на кожата с кислород.

Друг неблагоприятен фактор са ултравиолетовите лъчи, които пряко увреждат влакната на съединителната тъкан и стимулират отделянето на свободни радикали – кислородни молекули, разрушаващи клетъчните мембрани.

Използвайте лосион или крем, съдържащ алфа-хидрокси киселини (АХК). Те се извличат от прясното мляко, плодовете и захарната тръстика и имат пилинг ефект – излющват мъртвите клетки от повърхностния слой на кожата и стимулират производството на колаген, който запълва бръчките. Освен това АХК неутрализират свободните радикали – кислородни молекули, които увреждат клетките. Едно денонощие преди да използвате хидратиращия продукт, проверете поносимостта си към него като нанесете малко количество върху скрит участък от кожата. Можете да си направите подмладяваща маска като потопите чиста кърпа в прясно мляко и я поставите върху лицето си.

Намажете лицето си с прясно изцеден гел от алое вера, който съдържа ябълчена киселина. Отрежете 1 лист в основата и направете надлъжен разрез на плоската му страна. Изстържете гела с лъжица, като внимавате да не пробиете зелената кора.

Папаята е богата на ензими, които излющват повърхностния слой на кожата и видимо намаляват бръчките. Смесете 2 с.л. от месестата част на плода с 1 с.л. сухи овесени трици, нанесете върху кожата и оставете да действа 10 минути. Почистете лицето с кърпа.

Всяка сутрин нанасяйте хидратиращ продукт върху лицето, ръцете и шията. Това ще способства за задържане на влагата в кожата и ще я направи по-гладка. Използвайте хидратант със слънцезащитен фактор най-малко 15, за да се предпазите от вредното въздействие на ултравиолетовите лъчи. Нанасяйте го върху добре почистена и подсушена кожа.

Направете си хидратираща маска за лице с авокадо – то съдържа антиоксиданта витамин Е. Пасирайте месестата част на плода, нанесете я върху лицето си и я оставете да действа 20 минути.

 

Не използвайте ботокс в козметичната медицина!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *