ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Трансплантацията на човешка глава НЕ Е фантастика!

Само няколко години ни делят от времето, когато ще е възможно да се прави трансплантация на цяла човешка глава.

glavaПрисаждането на човешка глава ще се превърне в рутинна операция, твърди италианският учен Серджо Канаверо. Как ще се случва “пришиването” на нова глава, Канаверо разкрива пред списание Oggi. И трябва да му се вярва – защото той е неврохирург със световна слава, връщал не един пациент от оня свят. Своята близка научна и професионална цел медикът определя така: “трансплантация на глава от нежив човек със съхранен череп – на жив, чиято нервна или нервно-мускулна система е парализирана или повредена”.

Самата възможност за обединяване на две различни секции от гръбначен мозък, при това от различни организми, издига медицината на ново равнище, коментират от topnews.ru. Там може да се окаже, че вълшебствата и чудесата от приказките, сътворени с жива вода, съвсем не са фантастика!

Много от специалистите в тази област са на мнение, че за присаждане на глава ще може да се говори едва след няколко десетки години. Техническата страна на въпроса не е изучена и липсват разработени технологии. Канаверо обаче уверява, че вече е почти готов с практическите подробности. Фантастика – като в популярния юношески роман “Главата на професор Доуел”. Любопитно е все пак да се отбележи, че според съвременни изследвания присаждането на човешка глава е било правено (вероятно) в Древен Египет още преди 40 века!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *