Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Куркумата защитава лигавицата на храносмилателната система

Лечебни растения

  • Куркумата – друг представител на семейството на джинджи­фила – защитава лигавицата на храносмилателната система и намалява образуването на газове. Използвайте до 1 ч. л. смлян корен дневно за овкусяване на супи и ястия с ориз. Подправката не е подходяща за чай, защото не се разтваря във вода. За пости­гането на терапевтичен ефект се препоръчва прием на стандар­тизиран екстракт, съдържащ 95% куркуминоиди. Вземайте по 300 мг 3 пъти дневно по време на хранене. Предозирането на препарата може на обостри язвата, така че не прекалявайте.
  • Ципестото сграбиче е имуностимулатор с антибиотични и противовъзпалителни свойства. Вземайте по 200 мг 2 пъти днев­но (само когато не се лекувате с антибиотици).

 

Време е за чай

  • Чаят от лайка намалява възпалението и успокоява стомаха. Накиснете за 5 минути 2 ч. л. сушени цветове в 1 чаша много го­реща (но не вряла) вода, след което прецедете. Пийте до 3 чаши на ден.
  • Пиперливата мента е друго противовъзпалително средство, облекчаващо болката и стимулиращо заздравяването на лига­вицата на стомаха. За да приготвите чай, залейте 1-2 ч. л. изсу­шени листа с 1 чаша вряла вода, оставете да се запарят 5 мину­ти и прецедете. (Внимание: Билката е противопоказана при хиатусна херния, защото отпуска мускулите на храносмилателна­та система.)

 

Бабини деветини

Някога лекарите смятали, че пикантната храна е противопоказана при пептична язва. Според съвременните проучвания обаче химическото вещество капсаицин, което се съдържа в лютите чушки, стимулира кръвоснабдяването на засегнатия участък и по този начин ускорява заздравяването му.

 

Корен от куркума гарантира здрав стомах и действа противовъзпалително

 

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *