Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Корен от куркума гарантира здрав стомах и действа противовъзпалително

Куркумата е превъзходен антиоксидант и предотвратява болестта на Алцхаймер

Освен това коренът от куркума подобрява умствените способности. Прилага се успешно срещу пептична язва и диспепсия. Има антидиабетна, анти-язва на стомаха и дванадесетопръстника и противогбична дейност.

Лекува болки в гърдите, хипохондрия (крайна депресия) и раздвижва кръвта. Помага при висока температура и психични разстройства. Куркумата е полезна и за добрата работа на черния дроб и жлъчния мехур. Освен това третира успешно състояния като повръщане на кръв, епистаксис (кървене от носа) и ретроградна менструация.

Куркумата е билка. Както повечето от вас знаят, сушените корени се използват при готвене, особено в индийските храни като къри. Куркумата има много ползи за здравето. Ако решите да допълните вашата диета с куркума по здравословни причини, по-ефикасно и по-ефективно е да я приемате като хранителна добавка, отколкото да се опитвате да ядете много къри всеки ден.

Куркумата е също така антиоксидант и се използва локално за подпомагане на заздравяването на хронични рани. Антиоксидантните и противовъзпалителни свойства на куркумата я правят ефективна за облекчаване на кожата и скалпа и болести като например псориазис, краста и тения.

И не на последно място, куркумата доказано убива раковите клетки в организма. Според изследвания, една чаена лъжичка на куркума на ден може да бъде в състояние да помогне за предотвратяване на рак. Куркумата ще предпази тялото от свободните радикали. Тази билка лекува камъни в жлъчката, лошо храносмилане, лоша циркулация, сърдечни заболявания, анемия, хранителни отравяния и паразити.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *