Народната медицина помага дори при захарен диабет!

Мнозина се доверяват на народната медицина само при леки неразположения,

narodna medicinaно днес специалистите от водещи научни институти по света са на мнение, че нейните методи могат да повлияят положително и при по-сериозни здравословни проблеми, в това число – захарен диабет.

Стотици хиляди българи се опитват да стабилизират нивото на кръвната си захар с ежедневни инжекции или перорални лекарства, а ако консумират по една скилидка чесън на ден, ще постигнат желания резултат по естествен път и ще намалят приема на медикаменти. Депресията е друго широко разпространено състояние, което изисква медикаментозно лечение, но според последните проведени изследвания при леките и умерените й форми билката жълт кантарион е също толкова ефикасна, колкото и предписваните лекарства.

Много от най-популярните домашни лекове (като кисело мляко за лечение на гъбични инфекции или чай от лайка при безсъние) се прилагат в непроменен вид от поколения. Други (които се надяваме да завещаем на децата и внуците си) се усъвършенстват с всеки изминал ден, както съчетаването на  екстракти от бял трън и артишок и гъба рейши за извеждане на токсични натрупвания в черния дроб.

–      Кремовете, приготвени с арника, съдържат естествени болкоуспокояващи и противовъзпалителни съставки и ускоряват разнасянето на кръвонасяданията.

–      Помадата от мед и кисело мляко е естествено избелващо средство срещу старчески петна.

–      Според изследователи от една педиатрична болница, изолирбандът – този универсален домашен помощник – отстранява брадавиците за броени дни.

В нашия сайт ще се натъкнете на изобилие от рецепти за приготвяне и прилагане на домашни лечебни средства. Когато избирате най-подходящите за вас и вашето семейство, правилната преценка е особено важна. Не пропускайте да следите за симптоми на по-сериозни заболявания.

Сами по себе си повечето домашни лекарства не са опасни за здравето – опасно е да се прилагат при погрешни диагнози, които хората често са склонни да си поставят сами.

 

Изцедете сок от глухарче върху брадавицата!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *