ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Пригответе си напитка от соево мляко, за да понижите холестерола!

Защо напитка от соево мляко? Защото соевият белтък и лененото семе понижават нивото на „лошия” холестерол и повишават нивото на „добрия”.

За да приготвите вкусен шейк с ниско съдържание на холестерол, сипете 2 с.л. смляно ленено семе в 1 чаша ванилово соево мляко, добавете малко горски плодове и разбийте с миксер. Плодовете са богати на фибри, които също понижават холестерола.

За да се преборите с високи нива на лош холестерол, спазвайте тези няколко съвета:

–      Ограничете приема на наситени мазнини – консумирайте само крехко месо и нискомаслени млечни продукти и по възможност изключете колбасите от менюто си.

–      Въздържайте се от храни, приготвени с палмово или кокосово масло, като чипсове, бисквити, сладкарски изделия.

–      Избягвайте транс-мастните киселини. Те се получават при хидрогенизацията на течни растителни масла за производството на маргарини. Повечето готови сладкиши и тестени закуски, които се предлагат в търговската мрежа, са приготвени с тях.

–      Яжте повече пълнозърнести храни и пресни плодове и зеленчуци. Това е най-лесният начин да се почувствате сити, когато ограничите консумацията на месо и приема на мазнини. Храните от растителен произход са богати на витамини и антиоксиданти и не съдържат никакъв холестерол. Освен това са източник на полезни фибри, които способстват за понижаване на нивото на холестерол в кръвта.

–      Ядките са източник на здравословните ненаситени мазнини, в това число на омега-3 мастни киселини. Особено полезни са орехите и бадемите.

–      Рибата също съдържа омега-3 мастни киселини. Ако не обичате риба, купете си хранителна добавка с рибено масло.

Ако нивото на холестерола в кръвта ви е над 5,2 ммол/л и сте загрижени за своето здраве, обърнете се към личния си лекар, който ще ви назначи кръвно изследване и в зависимост от резултата ще ви предпише лекарства за понижаване на холестерола.

 

Внимавайте с лекарствата за холестерол

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *