Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Лекува ли се болката от нещастна любов?

Много проблеми от психологически характер, свързани с нещастна любов или развод, могат да бъдат решени с лекарства.

broken-heart-300x224Лекарствата спасяват от душевни страдания и предотвратяват психологически комплекси, породени от любовните неудачи, пише medikforum.ru.

Макар да изглежда анекдотично, това твърдение е доказано чрез експерименти с лабораторни мишки. При тях се оказало, че чрез инжекции с определени препарати може да се регулира привързаността към един или друг партньор. За това е необходимо в организма да се въведат вещества, които да блокират рецепторите за вазопресин и окситоцин – или пък напротив, да ги направят по-чувствителни.

Вазопресинът и окситоцинът са известни още като хормони на привързаността. Благодарение именно на тях възниква желание да бъдеш с определен човек. Окситоцинът се изработва в големи количества в женския организъм след настъпването на оргазъм. Със същия хормон се свързва и спокойното състояние на един мъж след секс. По принцип окситоцинът е важен именно за жените. Вазопресинът пък е отговорен за взаимоотношенията на мъжете с жените и се нарича още “хормон на моногамията”. Опитите от споменатото изследване са доказали, че и най-заклети донжуановци се превръщат в моногамни партньори, ако бъде повишена експресията на вазопресиновите рецептори в мозъка чрез хормонални инжекции.

Медикаментите могат, следвайки описания механизъм, да предотвратят състоянието на влюбеност или да ликвидират последиците от него. Публикация в списание Nature Neuroscie уверява, че за да се продължи една изчерпана връзка е необходимо само да се активират мозъчните рецептори, чувствителни към хормона на привързаността.
Би следвало все пак да се запитаме: а на кого е потребно това?!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *