ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Ето каква е ползата от какаото!

Какаото неведнъж е било препоръчвано като добър вариант за активиране на мозъчната дейност, като помощник срещу хипертоничните кризи, инфарктите и инсултите. Медицината твърди също, че то намалява риска от рак на дебелото черво.

cacaoРазбира се – има и резерви към редовната му употреба, отбелязват от medikforum.ru. Те се отнасят до опасението, че с помощта на какаото става натрупване на наднормени килограми. Учени от университета в Пенсилвания обаче са убедени, че добрата стара напитка няма подобен ефект и дори че тя е подходяща именно за хората, които имат свръхтегло.
Изводът на пенсилванските изследователи се основава на експеримент, при който опитни мишки били подхранвани с определени дози какао. Експериментът продължил десет седмици. Оказало се, че подхранваните с какао мишки не са станали по-дебели от останалите, но значително по-рядко развивали възпалителни процеси и имали по-ниски инсулинови равнища. По-ниски се оказали по време на целия експеримент и нивата на триглицеридите – важно условие за здрав черен дроб. Всички тези подробности според авторите на изследването доказват за пореден път ползата от какаото. И добавят нови елементи, свързани с безопасността на продукта във връзка с нормалното функциониране на черния дроб и неутрализирането на възможни възпалителни процеси в организма, както и на потенциалната опасност от развитие на диабет.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *