Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Как „изглежда“ страховата невроза?

При тежките форми на заболяването може да се стигне до пълна социална изолация

 

strahova nevrozaСтраховата невроза е психическо състояние и обикновено се изразява в емоции, придружени и изразени чрез физически реакции.

При някои хора страховата невроза е лека, но при други – тежка. При лекия стадий пациентът често страда от главоболие, трепери, гади му се, нервен е и усеща болки в гърдите. По-често обаче се среща тежката форма, защото болните или не искат да признаят, или не вярват, че имат здравословен проблем.

Пациентите, страдащи от тежката форма, получават по 2-3 пристъпа на седмица, като всеки един от тях продължава по 20-30 минути. Характерните симптоми са: виене на свят, изтръпване на крайниците, треперене, сърцебиене. Някои хора чувстват и стягане в гърдите и много силно потене.

Най-страшното е, че с течение на времето проблемът се усложнява все повече, защото пациентът изпитва страх от собствения си страх. Има такива, които се затварят вкъщи, и не смеят да напуснат безопасния си дом. Други избягват да пазаруват в големи супермаркет, защото изпитват ужас от големи затворени пространства.

Най-честата причина за появата на страховата невроза е преживяна психическа травма. Понякога се отключва заради загуба на любим човек, от насилие или от постоянни проблеми в семейството и любовта. Стресът на работното място също не е за пренебрегване.

От страхова невроза най-често страдат хора, които са по-притеснителни и по-чувствителни.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *