5 любопитни истини за здравето

Знаете ли, че красивите мъже са с по-силен имунитет?!

 

krasiv majПонякога коремните преси са вредни за здравето

Много хора, особени жени, се опитват да се отърват от подутия корем, правейки коремни преси. Тези упражнения трябва да се извършват с повишено внимание, тъй като могат да претоварят гръбначния стълб и да доведат до сериозни здравословни проблеми. Съществува реален риск от увреждане на гръбначните дискове.

Красивите мъже са с по-силен имунитет

Невероятно, но факт! Колкото по-красив е един мъж, толкова имунитетът му е по-силен. Интересното е, че тази зависимост не е установена при жените.

Бракът с нелюбим човек може да ви убие

Звучи стряскащо, но учените са категорични: живеенето с нелюбим човек под един покрив може да ви убие. Това е силен стрес и може да доведе до синтезиране на кортикостероиди, които убиват мозъчните клетки.

Лошото време е заплаха за сърцето

Мрачното време влияе зле на здравето. Специалисти обясняват, че при неблагоприятни метеорологични условия има риск да се задълбочат сърдечните проблеми. Освен това има опасност кръвното налягане да се повиши. При по-ниски температури кръвоносните съдове се стесняват, а това повишава кръвното налягане. Всяка такава промяна в кръвното води до повишен риск от инфаркт и инсулт.

Медът и орехът повишават за потентността

Комбинацията от мед и орехи повишава потентността. Учени съветват всеки ден да консумираме по 100 грама орехи, разбъркани с мед, 2-3 часа преди сън.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *