Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Кръвен анализ доказва рак на дебелото черво

Нов тип кръвно изследване може да докаже рак на дебелото черво, без пациентът да е подлаган на мъчителни прегледи и куп тестове.

rak_debelo_chervo_4Методиката е експериментална, уточняват от www.kp.ru. До момента диагнозата се поставя категорично след множество прегледи и изследвания, включително колоноскопия.

Учени от медицинския център Genomictree и колежа по медицина при университета в Сеул решили да сравнят тъканни образци от пациенти с доказана форма на болестта. Идеята била да се открият повтарящи се гени, които могат да бъдат маркери за рак на дебелото черво. 12 пациенти с такава диагноза се съгласили да бъдат наблюдавани. Те били в различен стадий на болестта, но в крайна сметка се оказало, че всички до един имат съответния маркер. Извод: ако по този маркер болестта бъде открита в ранен етап, надеждата за преживяване на болния човек нараства.

Авангардният кръвен тест дава надежда за лесно откриване на едно от злокачествените заболявания, които убиват все повече хора.Ранната диагностика без съмнение е решаваща за много човешки съдби. Авторите на изследването предупреждават, че то все още е само в предварителна фаза на разработка и не може да се използва като инструмент за масов скрининг. Дългосрочната им идея обаче е именно такава. По този начин заболяването може да бъде диагностицирано още когато пациентът изобщо не предполага, че има сериозен здравословен проблем.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *