БОДИЛАКС – хранителна добавка срещу запек и излишни килограми

Кръвен анализ доказва рак на дебелото черво

Нов тип кръвно изследване може да докаже рак на дебелото черво, без пациентът да е подлаган на мъчителни прегледи и куп тестове.

rak_debelo_chervo_4Методиката е експериментална, уточняват от www.kp.ru. До момента диагнозата се поставя категорично след множество прегледи и изследвания, включително колоноскопия.

Учени от медицинския център Genomictree и колежа по медицина при университета в Сеул решили да сравнят тъканни образци от пациенти с доказана форма на болестта. Идеята била да се открият повтарящи се гени, които могат да бъдат маркери за рак на дебелото черво. 12 пациенти с такава диагноза се съгласили да бъдат наблюдавани. Те били в различен стадий на болестта, но в крайна сметка се оказало, че всички до един имат съответния маркер. Извод: ако по този маркер болестта бъде открита в ранен етап, надеждата за преживяване на болния човек нараства.

Авангардният кръвен тест дава надежда за лесно откриване на едно от злокачествените заболявания, които убиват все повече хора.Ранната диагностика без съмнение е решаваща за много човешки съдби. Авторите на изследването предупреждават, че то все още е само в предварителна фаза на разработка и не може да се използва като инструмент за масов скрининг. Дългосрочната им идея обаче е именно такава. По този начин заболяването може да бъде диагностицирано още когато пациентът изобщо не предполага, че има сериозен здравословен проблем.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *