Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Кого предпочитат да хапят комарите?

Не повече от 20 процента са хората, които страдат от ухапвания на комари. “Кръвопийците” имат предпочитания – не налитат наред!

komariАмерикански учени са решили да проучат как комарите избират жертвите си, описват от medikforum.ru. Естествено – първото условие за избор е топлата кръв под кожата. Малките кръвопийци са привлечени от вглеродния двуокис, който човешкият организъм отделя. По-често мишена са възрастните, тъй като отделеният от тях газ е в по-големи количества.

Друга желана категория са спортистите. Интензивният им начин на живот гарантира изобилие от въглероден двуокис. По време на тренировки организмът им произвежда млечна киселина, която също много се харесва на комарите. Привлекателни са и онези тела, които се отличават с бърз метаболизъм на холестерина. Страничните продукти от такъв процес избиват върху кожата и автоматично стават цел на комарските набези. Изследователите са били изненадани да установят, че привличане има и при увеличени нива на ацетон в издишания въздух.

Има ли начин да разберем кое може да ни предпази от досадните комари? Оказва се – има! В някои човешки организми се синтезира репелент, прогонващ комарите!
Има множество естествени аромати, които хората харесват – а комарите не могат да понасят. Те лесно могат да бъдат прогонени с миризмата на босилек, чубрица или ментово масло. Валерианата и евкалиптът също помагат, прогонвайки с ароматните си излъчвания кръвоъсмучещите насекоми.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *