3 полезни рецепти от народната медицина, които ще ви вдигнат на крака

В наше време лечението на каквото и да е неразположение или заболяване е сложно и скъпо, а и невинаги можем да попаднем на добър специалист, на когото да имаме доверие

narodna medicina

Ето 3 прости, ефективни и неведнъж проверени в живота съвети, които ще ни помогнат в това отношение.

Съвет №1. За да запазите зъбите си здрави, можете да ги почиствате с прах от дървесна пепел, получена в резултат на изгаряне на бреза. Това средство прави зъбите белоснежни и ги запазва до дълбока старост. Освен това брезовата пепел може да се използва за приготвянето на минерална вода, богата на калий. За целта поставете платнена торбичка с пепелта под студена вода, а след това я оставете да покисне в нея. Получената течност се пие.

Съвет №2. За лечение на безсъние, главоболие и мигрени вържете през нощта главата си с шал, напоен в отвара от пелин. Добре помага едновременният прием на отварата вътрешно при очни заболявания, алкохолни интоксикации, гадене и припадъци.

Съвет №3. При радикулит: напълнете бутилка от шампанско с мухоморки с яркочервени на бели точици „шапчици“, като предварително ги нарежете на ситно и плътно ги натъпчете. Затворете с тапа и за по-голяма херметизация увийте с изолационна лента. Закопайте в земята на дълбочина не по-малко от 1 метър за 40 – 50 дни. Когато откопаете бутилката, прецедете получената течност през марля и добавете 1 с. л. сол. Натривайте болните места, докато попие, след което направете топла превръзка за през нощта, пише вестник „Феномен“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *