Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Никненето на зъбите е изпитание не само за бебето, но и за цялото семейство

Никненето на първите зъбчета е изпитание не само за бебето, но и за цялото семейство. В аптеките се предлагат специални гелове и безрецептурни болкоуспокояващи средства за деца (като Панадол и ибупрофен на сироп), но има и други средства за облекчаване на неразположенията. Което и да изберете, не забравяйте, че в този период обичта, търпението и успокояващата прегръдка са най-добрата те­рапия за вашето бебе.

 

Охладете венците

  • Купете от аптеката залъгалка за чесане на венци – гумена или пластмасова играчка, която се пълни с вода. Сложете я в хладилника, за да се изстуди (ако я замразите във фризера, бе­бето може да получи измръзване), и я дайте на бебето да я дъв­че. От студеното венците му ще изтръпнат и болката ще се об­лекчи.
  • Ако възрастта на детето е над 6 месеца, можете да му дадете да дъвче и памучна кърпа, напоена в студена вода.
  • Сложете кубче лед в кърпа от муселин и натъркайте венците на детето. Внимавайте ледът да не влиза в пряк контакт с венци­те и го движете непрекъснато.
  • Успокойте болката при появата на първото зъбче с охладена лъжичка – сложете я в хладилника (не във фризера), за да се из­студи, и натъркайте със заоблената й част венците на бебето.
  • Студената храна също облекчава болката във венците. Разре­жете надлъжно 1 франзела, увийте двете половини в опаковъч­но фолио и ги изстудете в хладилника. Когато бебето е неспо­койно, предложете му да подъвче хляба. Студът ще предизвика изтръпване на венците, а коричката ще ги масажира. Наблюда­вайте детето и когато хлябът започне да става на каша, незабав­но му го вземете.
  • Друго средство за успокояване на венците е охладеният ба­нан (без кората, разбира се). Когато плодът омекне, трябва да го извадите от устата на детето.

 

Защо никненето на зъбите е такъв проблем?

Между 4- и 8-месечна въз­раст започват да се показ­ват първите зъбки. Оби­чайна гледка в този период са пръстчетата в устата и постоянно изтичащата слюнка. При някои бебета всичко минава почти без­болезнено. Други стават неспокойни и раздразни­телни, венците им отичат и сънят им се нарушава. Не­разположението е най-ярко изразено при появата на първите 2-4 зъба. В по-редки случаи проблемът остава до поникването на всички млечни зъби, което може да продължи до 3-годишна възраст.

 

Няколко трика на помощ на майките при никненето на зъбките при бебетата:

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *