Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

За възрастните – не повече от 6 таблетки на ден!

Много от възрастните хора приемат по няколко лекарства едновременно

хапчета

Според статистиката към 50-годишна възраст човек има едно или две хронични заболявания и това налага редовен прием на медикаменти. Но ако те са твърде много, съществува реален риск употребата им да причини вреда, а не полза.

Най-новите изследвания показват, че едновременното приемане на 3 различни вида таблетки предизвиква странични ефекти в 18% от случаите, а на 6 – в 80%. А ако се гълтат 7 или повече, организмът просто не може да ги усвои. Освен това има риск взаимно да се блокират или да влязат във вредни взаимодействия.

В листовката за пациента, приложена към всеки медикамент, е описана несъвместимостта му с други лекарствени средства. Затова четете внимателно и задължително се консултирайте с личния или лекуващия лекар за всички препарати, които употребявате, дори и за хранителните добавки, пише вестник „Всичко за семейството“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *