ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Могат ли витамините да ни предпазят от тежките болести?

Има моменти, когато всеки загрижен за здравето си човек решава да предотврати някоя от тежките болести.

vitaminiОбикновено това се случва, когато близък или приятел се разболеят сериозно и нещата с ценното човешко здраве станат явни отблизо. Как “това” да не ми се случи и на мен? Какви мерки да взема? Тогава идват наум идеи за комплекси витамини и хранителни добавки, стабилизиращи имунните защити. Но наистина ли това помага, да кажем, при рак или болести на сърцето?

През 2006 година почти едновременно в САЩ и Западна Европа излизат няколко публикации по темата, пишат от sobesednik.ru. Проследена е ефективността на поливитамините с минерални добавки за профилактика на хроничните заболявания. И ето какво е установено със сигурност: комплексите, включващи витамините С, Е, бета каротин, селен и цинк намаляват риска от развитие на рак при мъжете, но не и при жените! Комплексите не се отразяват по никакъв начин на опасността да развиете сърдечно-съдово заболяване или катаракта.  За жалост приемът на фолиева киселина самостоятелно или в съчетание с витамини В6 и/или В12 не оказва влияние на когнитивната функция на мозъка.

За калция пък е потвърдено по безспорен начин, че е от изключително значение за здравината на женските кости. Той предпазва от загуба на костна плътност в постменопаузата и намалява риска от поява на остеопороза. За отбелязване е обаче, че предпазната функция на калция се простира преди всичко върху здравината на гръбначния стълб. Редовният прием на калций не може да предпази застаряващото женско тяло от счупване на кости с друга локализация.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *