Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Заглъхването на ушите може да доведе до кръвоизлив

Неприятното заглъхване на ушите настъпва при смяна на налягането – на разходка в планината, по време на пътуване със самолет, при гмуркане под вода

заглъхнали уши

„Причината е в нарушената проходимост на евстахиевата тръба, която свързва носоглътката с ухото – обяснява пред вестник „Всичко за семейството“ д-р Радка Липева, специалист по уши, нос и гърло. – Понякога заглъхването е придружено от силна болка, която не отшумява дори след промяна на обстоятелствата. В отделни случаи налягането в средното ухо се повишава до такава степен, че настъпват и кръвоизливи. За да се предотвратят подобни проблеми, е желателно посещение при специалист, който може максимално да подобри функцията на евстахиевата тръба.“

Дисфункцията на този орган, който всъщност представлява малка тръбичка, обикновено настъпва при хрема и хроничен синуит, при деца с трета сливица или след наскоро прекаран възпалителен процес в средното ухо. След изследване на слуховата функция се прилага лечение, което не бива да се отлага, за да не се стига до използване на антибиотици.

Ако заглъхването на уши е краткотрайно и в лека форма, може да подпомогнете работата на евста-хиевата тръба, като преглъщате или смучете ментови бонбони. „По-лесно е да се дъвче дъвка, което спонтанно кара човек да преглъща“, допълва д-р Липева.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *