ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Кой може да се възползва от криоконсервацията на яйцеклетка?

Ако жената реши да отложи майчинството за по-късна възраст, може да замрази свои яйцеклетки

яйцеклетка

От тази високотехнологична процедура могат да се възползват жени с репродуктивни проблеми

Например фамилно обременените с преждевременна менопауза. Те често имат много малък резерв от яйцеклетки и по-рано се сблъскват с проблема на намалената фертилност. Ако своевременно замразят яйцеклетки, преждевременната менопауза няма да повлияе върху възможността да станат майки. Друга група са жените с диагностицирано злокачествено заболяване – те се подлагат на агресивна терапия, която може да засегне репродуктивните им възможности.

За да замрази свои яйцеклетки, жената трябва да се подложи на процедура по стимулация на яйчниците с цел произвеждането на повече яйцеклетки. Това става в рамките на 10-12 дни. Следва извличането на яйцеклетките, което се прави при пълна упойка. Изследва се тяхната зрелост и качества. Подходящите се обработват по специален начин, след което се поставят в камера при температура минус 196 градуса. След процедурата жената получава сертификат за собственост. Самото замразяване на една яйцеклетка струва около 100 лева, а цената за съхраняване до 5 години е между 1500 и 1900 лева, пише вестник „Всичко за семейството“

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *