ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

От диетата на бременната зависи здравето на детето й

Ако една бъдеща майка се придържа към рационална диета, тя може да спаси детето си от затлъстяване, сърдечни заболявания и астма.

bremennaБритански учени съветват младите жени да спазват диета дори преди зачатието, пишат от medikforum.ru. Правилно подбраните храни “лекуват” плода от бъдещи опасни болести още докато е в майчината утроба. Опасността детето да развие най-сериозните заболявания на 21-и век се свежда до минимум.

В самата Великобритания половината жени в детеродна възраст имат проблеми с наднорменото тегло. Част от тях дори не си дават сметка, че това е опасно за бъдещите им деца. Ето защо диетолозите от British Nutrition Foundation са решили да правят разяснителни кампании и призовават жените да научат повече за собственото си правилно хранене.

Според наблюденията на медици бременните с наднормено тегло залагат у децата си опасността за тяхното здраве. Често се случва част от децата да се развиват и нарастват бавно докато са в утробата, а след раждането да “наваксват” и да се развиват ускорено. Това води след себе си дългосрочни негативи за здравето. Например бавното развитие в утробата влияе върху състоянието на бъбреците; в бъдеще такъв човек ще има проблеми с кръвното налягане при всяка употреба на сол. С това пък са свързани сърдечно-съдовите заболявания.

Учените смятат също, че повишеният апетит и затлъстяването на някои възрастни хора са били програмирани чрез храненето на майките им. В момента на зачатието се задава биологичната матрица за здравето на бъдещия човек – затова е толкова важно здравето на една бременна жена.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *