Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Дали хранителните добавки са изворът на младостта?

Едва ли. Но те могат значи­телно да подобрят здравето ви и дори да удължат живота ви.

 

Tеоретично би трябвало да си на­бавяме всички необходими вещества чрез храната и едва ли добавките биха могли да заместят здравословния начин на хранене. Твърде малко хора консумират препо­ръчителните пет порции плодове и зеленчуци дневно. По тази при­чина добавките са необходими. Особено ако почти непрекъс­нато сте на диета за отслаб­ване или ако сте подложе­ни на постоянен стрес на работното място, или сте пушач, което изисква прием на много повече антиоксиданти от обичайното.

Учените твърдят, че дори и минимал­ният дефицит на редица витамини и ми­нерали може да увеличи риска от въз­никването на много здравословни проб­леми. Това е силен аргумент в полза на необходимостта ежедневно да приемате минерали или мултивитамини, незави­симо какви хранителни навици имате.

 

Според някои изследвания една таблетка мултивитамини и минерали може да по­могне за:

  • стимулиране на имунитета;
  • преодоляване на депресията;
  • понижаване на високото кръвно на­лягане;
  • предотвратяване на инфаркт и ин­султ.

 

НЯМА ЗАМЕСТИТЕЛ НА ЗДРАВОСЛОВНИЯ НАЧИН НА ЖИВОТ

В Европа през последните 20 години хранителните добавки бяха подложени на строг контрол и проверка. Установиха се определени стандарти за тяхната ефикас­ност и безопасност. Все пак за много от посочваните положителни качества на вита­мините, минералите, билките и други видове добавки все още няма доказателства.

Освен редица положителни страни, хранителните добавки имат и недостатъци. Противоречия будят и екстравагантните твърдения за невероятната ефикасност на някои оттях. Добавките не могат да компенсират еднообразното хранене или лоши­те навици. Някои от положителните им свойства не са доказани, но звучат правдо­подобно. Но други твърдения (че са задължителни по време на диета за отслабване) са твърде далеч от истината. В заключение ще ви препоръчаме да се информирате какви видове хранителни добавки се предлагат и заедно с лекаря си да прецените коя е най-подходяща за вас.

 

Как да съчетаваме храната?

 

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *