Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Най-важните неща, които трябва да знаете за конюнктивита

Конюнктивитът не причинява намаляване на зрителната острота

 

konyunktivitКонюнктивитът е възпалително заболяване и е познат още като „червено око“, тъй като болният има силно зачервени очи. Съществуват няколко вида конюнктивит в зависимост от това какъв секрет отделят очите, какви са симптомите, начинът на протичане на заболяването и на причинителите на конюнктивита.

Какво води до конюнктивит?

Основните причинители са бактерии или вируси. Инфекцията протича много по-тежко, ако става въпрос за вируси. Трябва да реагирате бързо и спешно да се лекувате! Броят на заболелите от конюнктивит нараства през пролетта и есента, тъй като тогава имунната система е най-слаба.

Конюнктивит могат да причинят и постоянното излагане на прах, изпарения на химически вещества, алергии към животински косми, акари в праха и т.н.

Какви са симптомите?

Симптомите обикновено се появяват доста бързо. В началото пациентът страда от парене, сухота и боцкане в очите. После започва да се оплаква от сърбеж, зачервяване, обилно сълзене.

Конюнктивитът не причинява намаляване на зрителната острота и това го отличава от всички останали очни заболявания.

Как се лекува конюнктивит?

Когато усетите първите симптоми, бъдете много внимателни! Не търкайте очите си, мийте ръцете си редовно с чиста вода и сапун. Хората, които носят контактни лещи, задължително трябва да минат на очила. Ограничете за известно време използването на козметика за лице и не ползвайте общи кърпи с други хора. Можете да си правите студен компрес с лайка или пък редовно да си почиствате очите с тампон, който е потопен в преварена вода със сол.

Конюнктивитът се лекува за седмица-две, като това зависи от вида на заболяването. При някои случаи успешно се прилагат мехлеми и капки за очи.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *