Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

С вампирска терапия лекуват алопеция

Дерматолози успяха да отгледат коса при мъже, страдащи от алопеция. Успехът се дължи на инжекции с продукт от кръвта на самите пациенти.

alopetsiaИнжекциите с кръвни продукти станаха популярни в пластичната хирургия като “вампирски”. Методиката се прилага при подмладяване на лицето и ръцете, информират от www.kp.ru. В случая оплешивелите петна по главите на засегнатите от алопеция били лекувани по същата методика.

Експериментът бил направен с 45 доброволци. За да има сравнимост, терапията била прилагана само върху проблемни зони върху половината от черепа. Пациентите били разделени на три групи: едната била оставена без инжекции, на втората инжектирали кръвни препарати, а на третата – стероиди. В рамките на месец всеки получил по три инжекции. След контролния срок у доброволците на кръвни продукти започнали да поникват коси.

Авторите на експеримента смятат, че методиката е приложима не само при алопеция, когато косата пада на петна, а и при обичайното мъжко /андрогенно/ оплешивяване. Вариантът е най-добрият от всички предлагани досега. При него се работи със собствената кръв на пациента, която се обработва по специален начин и се въвежда в оплешивелите участъци. Инжектирането стимулира стволовите клетки от подкожния слой и това помага за поникването на нова коса. Тази процедура не е много скъпа и превъзхожда прилаганото в момента присаждане на фоликули от други окосмени части на тялото.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *