Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Ето как работи ваксината срещу хероинова зависимост!

Нова ваксина, създадена в лабораторията Scripps в Америка, ще може в бъдеще да освобождава пациенти от хероинова зависимост.

heroinОт хероинова зависимост в света днес страдат около 10 милиона души, съобщава medlinks.ru. Изследванията на американските учени са насочени именно към тази целева група и вече са постигнати положителни резултати в тестовете с лабораторни животни.

Ваксината сама открива в кръвоносната система хероина и психоактивните продукти от неговия разпад, обясняват създателите на новия препарат. Идеята е тези продукти да не достигнат до мозъка, за да му въздействат. Плъховете, които били третирани с ваксината, предварително били приучени към вземане на микроскопични дози хероин. След инжектирането на новата ваксина те не проявявали никакъв интерес към него.

Ако изпитанията се окажат успешни и върху хора, американската ваксина може да бъде включена в стандартния набор от средства за лечение на хероинова зависимост. Очаква се тя да въздейства и при пристрастяване към морфин.

За да постигнат успех, учените трябвало да “монтират” ключови елементи от молекулите на наркотика върху протеини-носители. Същият механизъм е използван при ваксините срещу никотин и кокаин, които вече са във фазата на клиничните изпитания. Сложното при новата ваксина е това, че хероинът много бързо се разтваря в кръвта и с ваксината трябва да се действа светкавично, за да има резултат.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *